Projecte

Tallers a escoles

L’hort com a eina educativa

Les activitats que realitzam dins d’aquesta temàtica tenen com a objectiu principal posar en funcionament o impulsar l’hort escolar.

Entenem l’hort com una eina educativa perquè està vinculat directament a l’alimentació i el mateix menjador dels centres educatius. Així, amb els alumnes, estudiam quins són els productes locals i de temporada que hauríem de fer servir i quins d’ells poden sortir directament de l’hort.

Creiem que l’agricultura ecològica s’ha de posar a l’abast dels més petits, ja que cada vegada més la tria dels aliments és cabdal per a la salut, i les futures generacions han de tenir tota la informació i les eines per poder salvaguardar la seva salut i la de l’entorn que els envolta. L’agricultura ecològica ens proporciona uns aliments saludables, nutritius i amb un valor afegit que assegura el manteniment d’un paisatge rural associat a oficis, tradicions i cultura gastronòmica que cal mantenir.

Durant l’activitat feim un disseny de l’hort i amb la participació dels alumnes l’implementam, sempre apostant per a les varietats locals i els productes de temporada. Si l’hort ja és una realitat, fem propostes de millora si cal, manteniment i sembra.

NOTA: aquest taller és adaptable en funció de l’edat i les característiquesque marqui l’escola.

Contacte tallers d’educació ambiental: horts.apaema[arroba]gmail.com