Projecte

S’Obrador

Espai col·lectiu de conserves i elaborats

Durant el 2019, la cooperativa Fruits Secs i APAEMA, donat l’interès per part dels seus socis en el projecte pilot “Elaborats i quarta gamma en producció eco“, arribaren a un acord per convertir una cuina industrial en un obrador col·lectiu. Aquest espai i el servei que s’hi presta pot ser útil a tot aquell productor/a soci d’alguna d’aquestes dues entitats que estigui pensant en elaborar transformats vegetals per defensar millor els seus productes.

Els tipus de productes que s’hi poden elaborar són conserves vegetals, confitures, salmorra, fermentats, envinagrats, sucs frescos i pasteuritzats, llegums cuites, vegetals i fruita deshidratada, salses, cremes… 

Què feim a S’Obrador?

L’obrador compartit ofereix diferents serveis:

Servei d’elaboració: El servei d’elaboració és la producció per a altres marques i/o productors que comercialitzen elles el producte. Tenim un llistat de referències donades d’alta i de les quals podem fer la maquila, podeu consultar-la. Per poder donar d’alta un nou producte o referència, abans ha de passar pel mateix procés que passen els productes que desenvolupam al projecte pilot, processos productius, càlcul de costos, etiquetatge i donada d’alta del CBPAE (si cal).

PRÒXIMAMENT Lloguer d’instal·lacions per a producció: Oferim la possibilitat de llogar l’espai per a elaboracions fetes per part del productor/a o particular. S’ha de tenir en compte, però, que per poder tirar endavant un projecte productiu (poder dur endavant un producte alimentari al mercat) no sols és necessari tenir el número de registre sanitari sinó tenir els plans de prerequisits sanitaris definits. Des de S’Obrador podem ajudar i assessorar de com tirar endavant diferents projectes productius, però encara no hem posat en marxa aquesta línia d’actuació per tot el que suposa en control.

PRÒXIMAMENT Lloguer d’instal·lacions per I+D: La tercera línia d’actuació de l’obrador compartit és llogar les instal·lacions a totes aquelles sòcies que vulguin experimentar amb algun producte concret, que tenguin alguna idea de projecte i/o que vulguin saber com es comportaria aquest producte des d’un punt de vista d’indústria alimentària.

A S’Obrador creiem amb el projecte col·lectiu i poder donar suport a l’emprenedoria rural, local i ecològica. Per això és important la implicació i col·laboració dels socis. Si tens preguntes, dubtes o idees et pots posar en contacte amb nosaltres a través del mail obrador.apaema@gmail.com

Segueix-nos a Instagram!