Projecte

Pasture+

PASTURE+ és un projecte estatal de maneig holístic d’animals, del qual APAEMA hi forma part. L’objectiu és millorar la viabilitat econòmica, social i ambiental de les explotacions ramaderes ecològiques de Mallorca, estudiant la implementació d’un model de gestió ramader que ajudi a combatre el canvi climàtic i que permeti, també, la diferenciació d’aquests productes al mercat.

Hi participen finques ecològiques d’Extremadura, Almeria, País Basc i Mallorca, i compta amb el suport científic de diferents universitats i centres de recerca. A Mallorca, es treballarà amb deu finques d’oví de carn i dues de boví de carn, totes elles amb certificació ecològica i sòcies d’APAEMA. En conjunt sumen una superfície de quasi 700 ha, repartides en diferents zones de l’illa (Tramuntana, Llevant i Migjorn). El projecte finalitzarà el desembre de 2025. Vos anirem comunicant els avanços i resultats!

Aquí podeu llegir la notícia completa: https://apaema.net/…/apaema-dura-a-terme-un-projecte…/

PASTURE+ compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – #NextGenerationEU. A més, a Mallorca disposam de la col·laboració l’Institut de Recerca i Formació Agroalimentària i Pesquera de les Illes Balears (IRFAP) i el suport econòmic de la Mallorca Preservation Fund / Fundación para la conservación de Mallorca i Camper.