Projecte

Nous albercoquers

Un projecte per impulsar noves plantacions d’albercoquer eco a Porreres

“Nous albercoquers” fou un projecte d’acompanyament tècnic a finques de Porreres que decidiren fer el pas cap a l’agricultura ecològica. El projecte va comptar amb finançament de l’Ajuntament de Porreres i la participació de la Cooperativa agrícola del mateix poble.

APAEMA oferí un assessorament continuat a aquells pagesos i pageses que o bé van fer una nova plantació d’albercoquers, o bé que van reconvertir els seus arbres cap a la producció agrària ecològica. La Cooperativa porrerenca, per la seva banda, oferia als seus socis els serveis de comercialització i transformació de l’albercoc, tant en convencional com en ecològic. Es va desenvolupar entre els anys 2016 al 2017.

Fa alguns anys que la producció d’albercoc està en decadència, quan Porreres sempre havia estat una potència a nivell estatal en el seu cultiu i elaboració. El mercat de fruita convencional està marcat per preus molt baixos i una forta competència de països tercers, com Turquia. En agricultura ecològica, en canvi, la demanda de fruita està experimentant un auge que no està suficientment cobert a escala regional.