Projecte

Nous albercoquers

Un projecte per impulsar noves plantacions d’albercoquer eco a Porreres

“Nous albercoquers” és un projecte d’acompanyament tècnic a finques de Porreres que han decidit donar el pas cap a l’agricultura ecològica. El projecte, que compta amb finançament de l’Ajuntament de Porreres, és participat per APAEMA i la Cooperativa agrícola del mateix poble.

APAEMA ofereix assessorament continuat a aquells pagesos i pageses que o bé han decidit desenvolupar una nova plantació d’albercoquers, o bé que han optat per reconvertir els seus arbres cap a la producció agrària ecològica. La Cooperativa porrerenca, per la seva banda, ofereix als seus socis els serveis de comercialització i transformació de l’albercoc, tant en convencional com en ecològic.

Fa alguns anys que la producció d’albercoc està en decadència, quan Porreres sempre havia estat una potència a nivell estatal en el seu cultiu i elaboració. El mercat de fruita convencional està marcat per preus molt baixos i una forta competència de països tercers, com Turquia. En agricultura ecològica, en canvi, la demanda de fruita està experimentant un auge que no està suficientment cobert a escala regional.