Mercat ecològic de Palma

Un dels mercats ecològics més importants de l’estat

Des de 2010, a la Plaça Bisbe Berenguer i Palou de Palma, 16 parades de productors i elaboradors ofereixen aliments ecològics a través de la venda directa. Trobareu fruita, verdura, pa i productes elaborats com embotits o formatge. Cada dimarts i dissabtes a la plaça dels patins (Plaça Bisbe Berenguer Palou) de les 8:00 a les 14:00 h.

El mercat és exclusivament de productes ecològics. Els placers han de ser productors o elaboradors amb certificació ecològica. Han de vendre necessàriament productes cultivats i/o elaborats per elles mateixes, però poden complementar l’oferta amb un màxim d’un 20% de producte no propi.

Aquest mercat va ser una iniciativa de l’Associació Lligams, APAEMA, Associació de Varietats Locals i l’Ajuntament de Palma. Totes formen part de la Comissió del Mercat ecològic, juntament amb 3 representants dels placers. Aquest és l’òrgan de gestió i execució. L’Assemblea de placers és l’òrgan suprem i és on es prenen les decisions estratègiques.

Els pagesos i pageses del mercat

En aquesta llista de reproducció pots conèixer les famílies que conformen el mercat. Veuràs les seves finques i escoltaràs les seves reflexions.


10è Aniversari del Mercat

El setembre de 2020 va fer 10 anys que un grup de pagesos agroecològics de tota Mallorca vam decidir ajuntar-se, de forma assembleària, en un mercat com els de tota la vida. Triàrem fer-ho al bell mig de Palma, a la plaça dels Patins. De llavors ençà, més de 20 famílies productores o elaboradores han tengut en el Mercat ecològic de Palma el seu principal punt de venda. I això ha suposat una transformació perquè ha permès dignificar la feina d’aquests pagesos, però també per a la gent que viu Ciutat, perquè han donat aliments bons, frescs i sans a mig milenar de famílies cada dia de mercat. I això són paraules majors… Ja no queda a Mallorca un mercat exclusivament de venda directa. Som els darrers, però som ecològics: el Mercat ecològic de Palma.

Aquí podeu veure el vídeo que vam fer amb motiu de la celebració del 10è aniversari.