Projecte

Elaborats eco innovadors

Elaborats ecològics innovadors

Arran de l’interès creixent que hi havia pels socis d’APAEMA de tot el tema de transformats vegetals, APAEMA va presentar un Pla de cooperació a les Ajudes de mínimis per a projectes pilot i suport al desenvolupament de nous productes, pràctiques, processos i tecnologies, convocades per FOGAIBA. Aquest Pla de cooperació presenta un projecte pilot per crear nous productes transformats vegetals a partir de producte fresc local, ecológic i de varietats locals.

El Pla de cooperació, que tendrà una durada de 3 anys (fins el 2021), està dirigit per APAEMA però hi donen suport 17 persones i entitats. La idea bàsica del projecte pilot és que es puguin fer proves a petita escala de transformats vegetals que podrien sortir al mercat. Aquest projecte l’està duent a terme una treballadora d’APAEMA de forma exclusiva.

A l’obrador es fan proves de transformats innovadors així com transformats amb producte local. Aquest espai pot ser útil a tot aquell que estigui pensant en elaborar transformats o quarta gamma en vegetals i vulgui fer proves abans per saber les característiques organolèptiques, l’acceptació del mercat, els processos d’elaboració, etc.

L’obrador està situat a Binissalem, a la cooperativa Fruits Secs, qui lloga les instal·lacions al projecte. Els tipus de productes que s’hi poden elaborar són conserves vegetals, confitures, en salmorra, fermentats, envinagrats, sucs frescos i pasteuritzats, llegums cuites, vegetals i fruita deshidratada, salses… També disposa d’una sala a part per l’extracció de mel per a aquells apicultors que vulguin emprar-la.

Per a tots aquells que estigueu interessats en saber més informació del projecte us podeu posar en contacte amb na Marta Terrassa a través del mail obrador.apaema@gmail.com.