Calendari d’aliments de temporada

Quins aliments podem trobar a cada època de l’any?

Us presentam el Calendari d’aliments de temporada, un material que vam editar fa uns anys i que us permetrà conèixer l’època de consum de les principals fruites i verdures a Mallorca. En aquest també s’indiquen les èpoques de conservació corresponents fora de cambra frigorífica, com és el cas de la tomàtiga de ramellet, el meló o la carabassa.

Malauradament, cada vegada més, consumir ecològic no té per què anar associat a consum de temporada. Les grans superfícies estan important productes ecològics de l’altra banda del món o bé aliments cultivats fora de la seva temporada natural amb hivernacles escalfats o mantenint-los en refrigeració llargues temporades.

La Sobirania alimentària passa necessàriament per consumir local, ecològic i de temporada, de manera que no s’alterin ni els cicles naturals del cultiu ni les seves característiques nutritives i organolèptiques. Per altra banda, la diversitat de varietats locals que, per sort, encara tenim a l’illa, ens fa encara més divertida la nostra tria al mercat.

Descarrega el calendari d’aliments de temporada en format pdf

calendaria aliments temporada