Des del cos de tècnics d’APAEMA t’oferim un assessorament a mida. Quin necessites?

Quin assessorament necessites?

Iniciació a l’agricultura ecològica

És freqüent que una persona amb poca o gens d’experiència dins el món agrari es senti atret pel missatge i l’entorn de l’agricultura ecològica (Ae), però desconegui els principis agronòmics bàsics, com és el maneig del reg i la terra, la maquinària i estructures, els primers conceptes de ramaderia, comercialització, etc. Són conceptes vàlids per a qualsevol classe d’agricultura que es vulgui dur a terme.

L’Ae no deixa de ser una interpretació de conceptes agraris que parteixen tots de la mateixa arrel. L’impuls i la visió d’aquests conceptes és el que decanta per a cada pagès/a la inclinació vers les diferents opcions de maneig agrari, de les quals l’ecològica és per a nosaltres la més vàlida, la que es preocupa pel manteniment de la fertilitat i conservació dels recursos. L’agricultor/ramader ecològic es resol amb més èxit si ja coneix de partida les característiques de l’agricultura i ramaderia de Mallorca. 

A APAEMA us ajudarem a adquirir els conceptes bàsics que tota agricultura i ramaderia necessita.

Reconversió a l’agricultura ecològica

Pels que es dediquen a l’agricultura convencional i desitgen fer la reconversió el pas va en funció de la intensitat dels seus cultius. Per exemple: passar a eco una finca de perfil tradicional de l’illa amb fruiters de secà associats a pastura i ovelles és prou immediat; amb una previsió ben pensada, gran part de la manera de treballar continuarà sent la mateixa.

En canvi, si volem reconvertir 3 hectàrees d’hortalissa baix hivernacle o una plantació de 4 hectàrees de fruiters de reguiu, hem de saber que la sanitat vegetal o la fertilització poden ser complicades. Així, el pas a eco ja necessita ser molt estudiat, i conèixer la metodologia, eines, fitosanitaris, etc., que haurem d’aplicar per obtenir les produccions esperades.

A APAEMA solem dir que el pagès eco ha de saber-ne més, ha de tenir més coneixements que el convencional, atès que el primer no compta amb tantes eines per corregir les equivocacions o imprevists. Des de l’associació us ajudarem a fer el pas a Ae per tots els cultius de l’illa.

Suport tècnic professional

El servei d’assessorament tècnic d’APAEMA està enfocat al suport de tot tipus de perfils, sempre dins l’Ae: agricultors professionals, organitzacions d’àmbit agrari, aficionats, etc. Engloba des d’aspectes normatius sobre el Reglament europeu fins treball de camp (reconversió, viabilitat d’un projecte agrícola, sanitat vegetal, interpretació d’analítiques, disseny de noves plantacions, un llarg etcètera). El propòsit és orientar i acompanyar a l’agricultor en qualsevol aspecte tècnic i comercial.

Els socis d’APAEMA poden comptar amb una visita anual a camp de franc en el moment de l’alta, més resolució de dubtes concrets. Si es requereix una atenció més exhaustiva l’entitat atendrà qualsevol petició previ acord del cost que tendrà.

Pels casos de suport més personalitzat, estable i dirigit a camp comptam amb la nostra Agrupació de Defensa Vegetal (ADV). Per a més informació: secció ADV

 

Emprenedoria agraria

Oferim assessorament en l’inici d’activitat agroalimentària, des de la posada en marxa de l’explotació, la transformació de productes i la comercialització. Des de les ajudes que podeu sol·licitar, passant per les diferents tipologies d’empresa, el vostre pla de viabilitat i les possibilitats que dona la vostra finca o projecte agrari, podem assessorar-vos en els diferents camins que podeu agafar. 

Coneixem amb profunditat la situació del mercat de productes ecològics i, per això, vos podem facilitar informació de com podeu implementar la vostra idea de negoci des del moment zero, sobretot pel que fa a cadenes curtes de comercialització i venda directa.

Podem donar-vos suport de forma puntual, resolent dubtes concrets, o de forma més continuada, acompanyant-vos en la vostra aventura d’emprendre una empresa agrària.

Associa't ara

Cream xarxa entre persones per fer de l’agricultura ecològica un sector agrari fort capaç de canviar el futur de l’alimentació i la pròpia agricultura de Mallorca.