Èxit de participació a la jornada tècnica d’apicultura eco

16 · juliol · 2019

Dissabte dia 13 de juliol es va dur a terme a Porreres la VIII Jornada tècnica d’apicultura ecològica de les Illes Balears. A l’esdeveniment hi assistiren un total de 45 persones, totes elles apicultors o apicultores, professionals o aficionades.

La jornada va constar d’una primera ponència a càrrec d’Amparo Lázaro, investigadora de l’IMEDEA, qui va donar a conèixer els resultats d’una recerca que relaciona la diversitat del paisatge (mosaics) amb la diversitat de pol·linitzadors. A més, aprofundí en la pèrdua d’aquests degut a l’abandonament o la intensificació de l’agricultura.

Posteriorment, Jeronia Trobat, tècnica de l’IQUA, ens parlà de les possibilitats de creació d’una marca de qualitat per a la mel. Les diferents opcions, pros i contres, el que va donar peu a fer un petit debat sobre les necessitats que tenim els apicultors al respecte i, sobretot, la importància de perseguir el frau, que està copant bona part de les vendes de mel.

A partir d’aquí, Esther Ibeas, apicultura ecològica de les muntanyes de Palència, agafà el timó de la jornada i parlà de la comercialització de productes apícoles eco i, després de dinar, de la gestió de l’apicultura des del punt de vista de la dona.

La jornada va concloure amb un tast de mels dels assistents, que, lluny de ser competitiva, tractava de donar a conèixer la gran diversitat de mels que tenim a Mallorca.