Primer contacte amb la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació

10 · setembre · 2019

Aquest passat dilluns 9 de setembre, representants de la Xarxa de Pagesxs ecològics de Balears, integrada per APAEM, APAEEF i APAEMA, es reuniren amb la consellera Mae de la Concha, el director general Biel Torrens i el cap de gabinet Fernando Fernández, nous càrrecs de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació. A la reunió hi assistiren Maribel Juan i Fina Prats, d’APAEEF, Toni Riudavets i Tomeu Pons, d’APAEM, i Miquel Coll, Miquel Serra i Nofre Fullana, en presentació d’APAEMA.

Va ser un primer contacte en el qual s’exposaren 20 peticions de la Xarxa que quedaren recollides en un document. En destaquen punts com desenvolupar mesures que facin de la producció agrària ecològica un sector estratègic, com assenyala la Llei Agrària, la promoció d’una diagnosi i un pla estratègic, o la flexibilització de la normativa higienica-sanitària de les elaboracions de petita escala. S’exposà també que el còmput de les UTAs ha de tenir en compte la gran diferència de tempos que hi ha entre l’agricultura ecològica i la convencional, així com el foment de la formació i assessorament tècnic i la possibilitat d’implantar un acompanyament o tutoria per als joves agricultors.

Més enllà de les peticions del document, es va demanar fer feina en aspectes recurrents, de tots coneguts, com el Règim Especial Agrari, la insularitat o la posada en marxa d’un Contracte Agrari amb més recursos provinents de l’ecotaxa.

Font: Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació (2019).