Premi producte ecològic de l’any 2021

21 · abril · 2021

El formatge “Novícia” és el guanyador del Premi producte ecològic de l’any. Es tracta d’un formatge blau de cabra ecològic, elaborat per la formatgeria Es Pinaró de ses Monges, de Son Macià. Enguany hem tengut una votació molt ajustada i, segons el jurat, una qualitat molt elevada dels 9 productes presentats. Amb aquest guardó, Na Maria Francisca i en Miquel es converteixen amb els primers productors a guanyar dos premis del producte de l’any. Aquest reconeixement s’atorga des del 2016.

Aquest premi va néixer per premiar la tendència positiva com a col·lectiu i com a sector agrari en si mateix. APAEMA organitza aquest concurs entre les empreses i persones sòcies i inscrites pertinentment al CBPAE. La primera edició es va celebrar amb motiu del desè aniversari de l’associació i ha perdurat com a part indispensable dels actes previs a la Diada d’agricultura ecològica.

El jurat va destacar la gran qualitat de tots els productes i, sobretot, la necessitat de posar en valor tota la il·lusió i la feinada que posa cada productor/a darrera del seu producte. Hi participaren productes de Ses Terres, Jaume de Puntiró, Sense Nom Granola, Agromallorca Sat, Mr Sweet, Es Garrover de Mallorca i Es Pinaró de Ses Monges.

El jurat va estar format per Ajuntament de Porreres, CBPAE – Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica, Apaema | Associació de Productors d’Agricultura Ecològica de Mallorca, GOB Mallorca, Terranostra Supermercat Cooperatiu, Conselleria d’Agricultura, Pesca i alimentació, Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, m2, GARDEN HOTELS i Associació de Varietats Locals.

Volem donar les gràcies al celler Mesquida Mora per acollir l’esdeveniment. Donar les gràcies a tots els participants i membres del jurat.

Al Directori d’APAEMA podeu trobar la seva informació de contacte: https://apaema.net/…/maria-francisca-sitges-miquel…/

Aquí podeu veure el seu vídeo de presentació del producte guanyador: