Nou projecte d’empelt de garrovers

16 · març · 2020

arran d’una nova col·laboració amb Mallorca Preservation Fund, APAEMA posa en marxa un projecte anomenat “Garrovers en producció” que pretén donar una opció directa i assequible a les finques sòcies, per tal d’empeltar els seus garrovers, al llarg dels pròxims 18 mesos.

Com sabreu, existeix un problema de manca d’empeltadors qualificats i no hi ha prou oferta de planter empeltat atesa la gran demanda dels darrers anys. A més, els arbres que s’han sembrat a través de l’ajuda de replantació de la Conselleria d’Agricultura han d’estar empeltats obligatòriament abans de dos anys posteriors a la sol·licitud de l’ajuda. Tot un cúmul de circumstàncies que ens ha impulsat a posar en marxa aquest projecte.

MAPF es fa càrrec del cost de l’obtenció de les mudes i APAEMA posa a disposició dos tècnics del seu equip per a l’empeltada a finca, arreu de Mallorca, el cost de la qual anirà a càrrec de la mateixa explotació. El preu per arbre empeltat serà d’entre 6 i 4,50 €, en funció del nombre total d’arbres a empeltar a la vostra finca. També cercam finques que vulguin ser donants de material vegetal.

Aquest projecte compta amb el suport l’Associació de Varietats Locals i Es Garrover de Mallorca, que aportaran varietats, coneixements i estan interessades en els resultats del projecte, tant pel que fa a ubicació i difusió d’aquestes varietats com en la producció futura d’aquests arbres.

Qui estigui interessat/da en participar del projecte, podeu emplenar el formulari que trobareu al següent enllaç: https://forms.gle/KjdxnrjVs16q4mHB8

Per a més informació, vos podeu posar en contacte amb els tècnics de l’associació.

Aprofitau aquesta gran oportunitat!