Posam en marxa un mercat majorista intern per als pagesos ecològics

20 · març · 2020

La crisi ocasionada pel Covid-19 suposa un desafiament humà sense precedents i abastir a la població, amb aliments locals, forma part d’aquest gran repte. La setmana passada vèiem com la gent es llançava a fer compres massives als supermercats mentre alguns ajuntaments tancaven els seus mercats municipals d’abastos. Gràcies a un canvi de criteri, els mercats continuaran oberts per als productors, ja que es tracta de punts de venda imprescindibles per a aquests. No obstant això, moltes pageses i pagesos han vist reduïdes substancialment les seves vendes a causa del tancament de restaurants, hotels i menjadors. Això suposa un greu perill per a la supervivència de la seva activitat agroecològica.

Davant aquest escenari, APAEMA ha posat en marxa, un espai virtual, a mode de mercat majorista, que pretén ser un punt de trobada entre els nostres socis, productors i comercialitzadors, per tal d’intentar donar sortida a aquells aliments ecològics que no s’estan venent aquests dies. S’espera que aquest espai, que ja dona cobertura a una vintena de productors, pugui ajudar a solucionar el problema amb alguns excedents de producte fresc que tenen.

Per altra banda, des d’APAEMA també animam als consumidors a no abandonar als productors ecològics i continuar consumint els seus productes. A banda dels mercats locals setmanals, dels mercats ecològics de Palma i Inca, hi ha tendes d’alimentació obertes i productors que ofereixen cistelles a domicili. També podeu acostar-vos a les finques que quedin més a prop de ca vostra que facin venda directa. El Directori del CBPAE és una gran eina per sabre on trobar productors i aliments ecològics (http://www.cbpae.org/files/Directori_ecologic.pdf).