Els aliments eco de Balears presents a BIOFACH 2022

28 · juliol · 2022

Aquesta setmana s’ha celebrat #BioFach, la fira més important d’aliments ecològics de tot el món, a la ciutat alemanya de Nuremberg. Allà 6 empreses locals, elaboradores de productes eco i sòcies d’APAEMA, han representat el sector agrari eco illenc a l’estand #BioIllesBalears

A més, enguany APAEMA ha tornat a organitzar una eixida amb un grup de pagesos ecològics socis de l’associació per conèixer de primera mà les innovacions més capdavanteres del sector en l’àmbit internacional.

A banda de la feina comercial que hi fan les empreses, l’estand ha estat acompanyat cada dia per part del director general de polítiques per a la Sobirania Alimentària, Aram Ortega, i el dijous la consellera d’Agricultura, Mae de la Concha. Com a novetat respecte edicions passades, l’estand balear va rebre la visita del ministre d’Agricultura, Luis Planas, a qui se li va poder traslladar les necessitats i inquietuds del sector. Aquest s’ha compromès a visitar les illes per conèixer de primera mà els productors agroecològics i els projectes de suport de què disposen a Mallorca.

Les empreses participants han estat: Es Garrover de Mallorca, Fet a Sóller, Olíric, Flor de Sal d’Es Trenc, Granola Sense Nom i Morvedra; aquesta darrera de Menorca. La valoració que en fan és positiva i destaquen la importància de tenir un estand en representació del sector ecològic de les Illes Balears, anualment, en aquesta fira, ja que suposa una plataforma de repercussió mundial per donar a conèixer la gran diversitat i qualitat dels productes eco d’aquí.

Un any més els olis ecològics de les Illes Balears han fet aconseguit un bon reconeixement a BioFach. El Suc de Cel de Fet a Sóller, ha guanyat el màxim guardó i l’Oli Morvedra, i Oliric, han quedat entre els quinze millors olis de la fira.

Des de l’any 2017 APAEMA forma part de l’organització de l’estand. La fira compta amb la col·laboració de la direcció general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, la Cambra de Comerç de Mallorca i l’Institut D’Innovació Empresarial, així com de les ajudes de cadenes curtes i d’informació i promoció de productes de qualitat del PDR (FOGAIBA).